Start Hvorfor Vores katte Nyheder Killinger Savnet Kontakt Links
 

Hvorfor en Balineser?

 
Hvilken type er du til?

 

Når man kommer til den beslutning, at nu vil man have en racekat, så er det ikke bare sådan at vælge. Lars og jeg blev kritiske, og det er netop fordelen ved en racekat. Som køber skal man spørge sig selv, hvilken type kat ønsker jeg? Hvordan skal dens temperament være? Skal den være legesyg? Skal den deltage aktivt i familiens hverdag? Eller vil man helst have en kat der skal kunne passe sig selv (udekat). Skal den selv kunne ordne pelsen, eller synes man det er hyggeligt at sidde og børste den? Kan man lide katte der er tynde, små, store, tykke - "you name it" - de findes i alle typer.
 
Racen Balineser
 
Vi ville begge gerne have en kat, der var selskabelig, legesyg, intelligent og gerne uden pelspleje. Lars og jeg søgte længe og endelig fandt vi typen - en Siameser. Men nej, den så for tynd ud. Så så vi at samme type fandtes med lang pels; Balineser. Se nu så katten jo ikke så tynd ud, samtidig krævede pelsen ikke pelspleje. Nu var vi interesseret - men at finde en til salg, var ikke nemt. Det lykkedes dog til sidst og vi fik vores 1. racekat: DK Mercurys Baby Doll. Og vi har ikke fortrudt det et sekund.

Det er en utrolig dejlig oplevelse at have killinger. Tiden står ikke stille et sekund. Nu er vi i gang med vores 12. kuld killinger (2014). Lige som alle de andre gange, er det sjovt, hårdt, sjovt og morsomt. Hårdt fordi i starten frygter man at de små ikke klarer den. Tænk at have en startvægt på 70 gram for så en dag at veje omkring 3 - 4 kilo. Vildt imponerende.

De bedste kattehilsner

Familien Kirkegaard 

 
fotos